Biocat va col·laborar en la primera edició de la Barcelona Health Booster, l’acceleradora impulsada pel Parc Científic de la Universitat de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona, amb el suport de Barcelona Activa.

La primera edició va comptar amb 11 projectes seleccionats d’entre les 19 sol·licituds que es van rebre. En total 6 startupsArtificial Nature, Bioliquid Innovative GeneticsDeepull DiagnosticsGAT BiosciencesGAT Therapeutics i Oncoheroes Biosciences, i 5 spinoffs, Aptadel Therapeutics (Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge, IDIBELL), Ona TherapeuticsNuage Therapeutics (IRB Barcelona), OneChain Immunotherapeutic (Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras) i MiMARK Diagnostics (Hospital Universitari Vall-Hebron-Institut de Recerca), totes amb projectes de negoci innovadors en l’àmbit de la salut. Per altra banda, cal destacar que més de la meitat (55%) estaven liderades per dones o compten amb presència femenina dins de l’estructura organitzativa. Les 11 empreses van aixecar un finançament inicial de 43M€, i comptaven amb un capital per començar el projecte d’entre 0.6M€ i 3.5M€, a excepció dels 30M€ que va aixecar Oniria Therapeutics.

Aquest programa ofereix a les empreses seleccionades bonificacions en el lloguer d’espais i en serveis generals. A més, permet que 7 d’aquestes empreses es puguin allotjar als nous espais i accedir al nou laboratori del PCB i que les altres 4 continuïn a l’espai actual. Finalment, totes participen al programa d’acceleració i d’acompanyament empresarial de Biocat que també es va iniciar el gener de 2022 i que durarà 3 anys.

Aquesta iniciativa va néixer dins del context del Pla Barcelona Ciència com a exemple de la col·laboració i el consens entre centres públics, empreses, universitats i administracions per promoure la innovació en salut i del retorn a la societat de la inversió en recerca.

A la presentació hi va assistir Ada Colau, alcaldessa de Barcelona, Jaume Collboni, 1r tinent d’alcalde, regidor d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda de l’Ajuntament de Barcelona; Jordi Martí, 6è tinent d’alcalde, regidor de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat i l’Ajuntament de Barcelona i Félix Ortega, director general de Barcelona Activa, acompanyats per Joan Guàrdia, rector de la Universitat de Barcelona; Olga Lanau, directora general del grup UB; Robert Fabregat, director general de Biocat i Maria Terrades, directora del Parc Científic de Barcelona, entre d’altres. A l’acte també ha intervingut Valerie Vanhooren, cofundadora i CEO d’Ona Therapeutics, en representació de la 1a generació d’empreses que seran accelerades al programa.

El programa, iniciat al novembre, té una durada de 3 anys i està dirigit a empreses del sector de la salut.

Fotografía commemorativa de la primera edició de la Barcelona Health Booster

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va participar en l'acte de presentació de la Barcelona Health Booster

Discurs de Colau durant la presentació de l'acceleradora al Parc Científic de Barcelona.