L’Open Innovation Forum, el Programa d’Innovació Oberta que permet a les empreses publicar els seus reptes en una plataforma online i obtenir propostes de solucions de grups i centres de recerca, va celebrar el 2021 la seva quarta edició. 

Durant el mes de juliol, es va dur a terme la primera trobada del programa entre les empreses i els grups d’investigació. L’OIF va culminar amb una segona trobada celebrada el mes de desembre en què, mitjançant una agenda d’entrevistes concertades, les empreses i els investigadors es van poder reunir per explorar noves oportunitats de col·laboració. Les dues trobades es van fer en format virtual a causa de la situació de la pandèmia de Covid-19.

El programa va estar obert tot l’any i es va centrar en sis àmbits de coneixement: salut i ciències de la vida, alimentació, química, energia i recursos, sistemes industrials i mobilitat. En total s’hi van registrar 48 solucionadors i 24 empreses d’on van sorgir 42 reptes d’innovació i es van produir més de 80 reunions.

L’ Open Innovation Forum va estar impulsat per Biocat, Fundació Bosch i Gimpera, UPF Ventures, Parc de recerca de la UAB (PRUAB), Centre d’Innovació i Tecnologia UPC (CIT-UPC). A més hi van col·laborar l’ICMAB (CSIC), l’Institut de Recerca en Biomedicina (IRB), la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), la Universitat de Barcelona (UB), la Universitat de Girona, la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), la Universitat Pompeu Fabra (UPF), la Universitat Rovira i Virgili (Fundació URV), l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili  (IISPV), el CSIC el Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR), la Xarxa d’Innovació Alimentària i la XRES4S, ACCIÓ i CataloniaBio&Health Tech. 

Banner informatiu de l'Open Innovation Forum 2021

Procés de registre de l'Open Innovation Forum 2021